Els cascos blancs se sumen a la lluita dels Bombers

És el primer cop que els tècnics, l'escala superior del Cos, surten al carrer i planten la direcció general
Bombers cascos blancs
Bombers cascos blancs

S’acosta l’inici de la campanya d’estiu, la major arma electoral amb què compten els Bombers de la Generalitat, i les seves reivindicacions guanyen força i adeptes. Per primer cop, una desena de tècnics, l’escala superior del Cos en què la majoria són càrrecs de confiança posats a dit per la direcció general, s’han manifestat aquest dijous amb la resta de bombers.

La representació de tècnics ha estat minsa, n’hi havia gairebé una desena dels més de 70 que hi ha al Cos, però la resta de bombers rasos ho ha considerat un pas endavant “importantíssim” per agafar força en les negociacions que mantenen amb la direcció. Els tècnics interpel·lats per EL TRIANGLE no han volgut fer cap manifestació a títol personal perquè “les nostres reivindicacions són les mateixes que les de la resta de bombers”. També s’hi han sumat, “per companyerisme”, una quinzena de bombers de l’Ajuntament barceloní.

Amb aquest plus que suposen els cascos blancs, uns 800 bombers de la Generalitat, cascos grocs al cap, han recorregut el trajecte que hi ha de plaça Sant Jaume al Palau de la Ciutadella de Barcelona per demanar al Govern que “canviï les polítiques que neguen el dret a un auxili digne”. Però les seves exigències d’ampliar plantilla han topat amb un decret que els imposa 102 hores extra anuals.

La marxa ha acabat amb un espectacle teatral en què uns figurants que representaven una família morien asfixiats per un foc d’habitatge perquè els bombers arribaven tard. En un segon pla, uns quants bombers amb màscares del president Mas, el conseller Espadaler i el director general de prevenció i extinció d’incendis, Ramon Parés, s’embutxacaven uns sacs amb diners.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides