ACS causa cent sismes en injectar gas en el subsòl del Mediterrani

El magatzem del Castor està situat al davant del litoral del nord de Castelló. Els terratrèmols no han superat els 3 graus Richter
Castor
Castor

La constructora ACS, propietat de Florentino Pérez, ha començat a injectar gas en el magatzem subterrani del Castor, el que ha provocat en una setmana un centenar de sismes a la costa del nord de la província de Castelló, davant dels municipis de Vinaròs, Peníscola i Benicarló, segons ha informat VozPópuli. La intensitat dels terratrèmols no ha superat els tres graus a l’escala Richter, segons va informar l’Institut Geològic de Catalunya, però ha despertat les queixes dels ajuntaments i de grups ecologistes.

 

Segons l’Assemblea d’indignats de Vinaròs, ja s’han produït més de cent sismes a la zona des del passat 8 de setembre, quan es va començar a injectar gas al dipòsit submarí. Els ajuntaments de Peníscola i Vinaròs ja han expressat el seu temor a les conseqüències que això pot tenir sobre l’estabilitat sismica de la zona. El magatzem està ubicat a 22 quilòmetres davant de la costa i a 1.700 metres de profunditat.

 

L’empresa d’ACS que explota el Castor, Escal UGS, ha assenyalat que la possibilitat d’aquests terratrèmols ja estava prevista en el projecte i que no preveu aturar les injeccions de gas. El seu president, Recaredo del Potro ha assegurat que no hi ha motius per alarmar els ciutadans i que tot està dins dels paràmetres normals. Per la seva part, grups ecologistes critiquen la falta de informació i reclamen més transparència.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari