La rentadora de Gibraltar

La Guàrdia Civil investiga el blanqueig de capitals i la relació amb activitats criminals a través del joc online del Penyal
Sense títol
Sense títol

Operadors de joc online actuen il·legalment des de Gibraltar perquè se salten la Llei espanyola del Joc de 2011, que conté que les webs amb domini .es han de pagar els seus impostos a Espanya. Hi ha companyies que malgrat tenir llicència mantenen els seus servidors al Penyal i compten amb delegacions per, segons el Govern central, desviar els beneficis per estalviar-se impostos.

Segons fons de la Guàrdia Civil citades per elEconosmista, “el joc online està sent cada cop més utilitzat per reclutar terroristes, blanquejar diners procedents de tràfic de drogues i construir un entramat econòmic que dificulti el rastreig de diners procedent d’activitats criminals“. El joc online va facturar 370 milions d’euros, després dels premis, l’any 2011.

L’associació de víctimes del frau amb els jocs per internet demana que s’investigui si les operadores legals estan al cas de les seves obligacions fiscals i que s’impedeixi vendre a les que ja tenen llicència. La Direcció General d’Ordenació del Joc va instar l’any passat al tancament de 12 portals espanyols amb domicili fiscal a Gibraltar, Malta, Curaçao, Xipre o Costa Rica.

Mentre el Regne Unit demana el 15% dels ingressos per jocs o apostes, Gibraltar obliga a pagar un 1%, més una taxa anual de 2.000 lliures.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari