La Fiscalia manté la petició de sis anys de presó per a Maria Antònia Munar

La cúpula de Unió Mallorquina es va repartir un suborn de 4 milions en la venda de la finca de Can Domenge
Sense títol
Sense títol

“Un vestit a mida”. Així defineix la Fiscalia Anticorrupció la venda dels terrenys públics de Can Domenge a la immobiliària catalana Sacresa per part del Consell Insular de Mallorca, una operació on la cúpula d’Unió Mallorquina (UM) es va repartir un suborn de quatre milions d’euros.

 

El Ministeri Públic ha mantingut la petició de sis anys de presó per a l’expresidenta del Consell, Maria Antònia Munar, i ha rebaixat de sis a quatre anys la de l’exvicepresident, Miquel Nadal.

 

En el judici que se celebra a l’Audiència de Palma també estan acusats els exconsellers insulars de Territori i Economia, Bartomeu Vicens i Miquel Àngel Flaquer, i el propietari de Sacresa, Roman Sanahuja.

 

Tant el conseller Vicens com el constructor Sanahuja han vist considerablement rebaixades les seves penes, per sota de possibles condemnes de presó, després de col·laborar amb la Justícia per destapar la trama.

 

Tots dos van explicar com el Consell Insular va adjudicar els terrenys a Sacresa per 30 milions, malgrat que una altra constructora catalana, Núñez i Navarro, n’oferia el doble. El motiu van ser quatre milions d’euros en negre.

 

Dos milions van servir per finançar el partit i els altres dos se’ls van repartir Munar, Nadal i Vicens. “Un menyspreu total de les normes admnistratives i legals de contractació pública en perjudici de l’interès general”, segons el fiscal anticorrupció, Juan Carrau.

 

Carrau ha assegurat que Munar és responsable dels fets “des del començament fins al final” ja que és “la competent, la que decideix qui executa les coses”. No en va, mentre s’aliava indistintament amb PP o PSIB per mantenir el control del Consell Insular durant tres legislatures, a Mallorca la coneixien com a ‘Sa princesa’.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.