El Canadà manté el rebuig a l’entrada de Puigdemont

El Tribunal Federal avala la denegació del permís a l'expresident, decidida per funcionaris d'immigració

Comín, Puigdemont i Ponsatí al Parlament Europeu
Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

Les autoritats judicials del Canadà han confirmat la denegació de l’entrada a Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, amb una resolució del passat 22 de setembre coneguda aquest dimarts. El Tribunal Federal del Canadà, en concret, ha avalat com a “justificada” i “transparent” l’actuació dels funcionaris d’immigració que havien denegat el 2019 a Puigdemont el permís per viatjar-hi.

La sentència atribueix a l’expresident català “un enviament massiu de 400 pàgines” en lloc d’haver facilitat una informació “simple” sol·licitada tres cops. Aquest comportament per part de Puigdemont ha estat considerat com a possiblement evasiu de les preguntes dels funcionaris d’immigració.

El Tribunal Federal del Canadà reflecteix en la seva sentència que Puigdemont, en la primera sol·licitud, va negar que estigués acusat de cap delicte malgrat les ordres de detenció nacionals i internacionals cursades per la justícia espanyola.

En peticions posteriors de Puigdemont, segons el mateix tribunal, “fa la impressió” que els càrrecs contra Puigdemont ja s’havien retirat, i quan un funcionari li va demanar informació sobre la descripció dels càrrecs a què s’enfrontava a Espanya i de les lleis espanyoles, va rebre com a resposta més de 400 pàgines adjuntades en correus electrònics sense índex ni explicació.

(Visited 151 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari