El Canadà manté el rebuig a l’entrada de Puigdemont

El Tribunal Federal avala la denegació del permís a l'expresident, decidida per funcionaris d'immigració

Comín, Puigdemont i Ponsatí al Parlament Europeu
Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

Les autoritats judicials del Canadà han confirmat la denegació de l’entrada a Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, amb una resolució del passat 22 de setembre coneguda aquest dimarts. El Tribunal Federal del Canadà, en concret, ha avalat com a “justificada” i “transparent” l’actuació dels funcionaris d’immigració que havien denegat el 2019 a Puigdemont el permís per viatjar-hi.

La sentència atribueix a l’expresident català “un enviament massiu de 400 pàgines” en lloc d’haver facilitat una informació “simple” sol·licitada tres cops. Aquest comportament per part de Puigdemont ha estat considerat com a possiblement evasiu de les preguntes dels funcionaris d’immigració.

El Tribunal Federal del Canadà reflecteix en la seva sentència que Puigdemont, en la primera sol·licitud, va negar que estigués acusat de cap delicte malgrat les ordres de detenció nacionals i internacionals cursades per la justícia espanyola.

En peticions posteriors de Puigdemont, segons el mateix tribunal, “fa la impressió” que els càrrecs contra Puigdemont ja s’havien retirat, i quan un funcionari li va demanar informació sobre la descripció dels càrrecs a què s’enfrontava a Espanya i de les lleis espanyoles, va rebre com a resposta més de 400 pàgines adjuntades en correus electrònics sense índex ni explicació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.