Per què el Barça pot guanyar aquest clàssic sense l’ajuda de Laporta?

Joan Laporta

Al clàssic d’aquest diumenge, com succeeix amb gairebé tots, no li falten al·licients, per no dir que li sobren, sobretot al Barça de Joan Laporta i encara de Xavi, perquè representa l’últim agafador al qual l’afició, el president i el vestidor es pot abraçar abans de donar carpetada a la temporada.

És un escenari de terror i d’un cert pànic no menys clàssic que, en el fons, al Barça li pot convenir, perquè existeixen no pocs precedents de situacions semblants en les quals l’equip ha viatjat a Madrid poc menys que condemnat i ha tornat triomfal.

Les cartes estan marcades i sobre la taula, el Madrid arriba fatigat (per la pròrroga), ressacós (per la celebració més que merescuda després d’eliminar al defender Manchester City de Guardiola) i amb un marge de vuit punts sobre el Barça. És a dir, sense urgències. Tot això no significa que el Bernabéu no sigui una caldera i ni l’equip de Ancelotti un enemic dòcil i poc agressiu, encara que sí que són condicionants mentals importants.

També una arma de doble tall perquè aquesta seguretat i confiança es pot transformar en efectivitat i bon joc. El Barça, per contra, arriba veritablement amb la sensació que morirà ofegat a la costa, trencat més anímicament que futbolísticament, pressionat perquè es tracta de l’últim cartutx, i amb una certa maror interna per les declaracions creuades de Gundogan i Araujo, a més de saber que aquest serà l’últim clàssic de Xavi, també assenyalat com un dels culpables per perdre els nervis i esborrar-se del partit quan més el necessitava l’equip.

Es donen, per tant, les circumstàncies idònies per a una d’aquestes conjures i reaccions extremes i èpiques del Barça. Xavi i l’equip, a més, encara recorden el dolor de la golejada en la Supercopa i l’impacte de la derrota de lliga a Montjuïc, motius afegits per a traure orgull, força i determinació.

Per part seva, Laporta, no ha desaprofitat l’ocasió de donar per feta la victòria i de proclamar novament les seves “ganas de volver a veros” en les declaracions prèvies, aprofitant que passava pel Godó i alguna cosa havia de dir, això sí, renunciant a valorar ni comentar el balanç del futbol espanyol, les dues cares de la moneda, de la setmana de Champions.

“Anem a Madrid a guanyar”, ha dit escaridament. El que no ha fet, per sort per a la imatge del club, és anar a l’entrenament, com va fer el dilluns passat, a intentar ser el protagonista del rondo i de la prèvia davant el PSG, buscant el bany de masses i el massatge mediàtic aprofitant l’avantatge de l’anada i donant per fet, celebrant de fet anticipadament i amb una actitud eufòrica, el pas a semifinals. Un altre error de càlcul i d’excés de supèrbia que s’ha pagat car.

Potser el que ara toca, i no ha fet encara Laporta, és baixar al vestidor discretament i posar una mica d’ordre, serietat i donar-li un toc a l’entrenador i al seu descontrolat staff perquè ara sí que tota la temporada dependrà de les sensacions i resultat que deixi el clàssic. O és millor per a l’equip que el president no munti un altre espectacle dels seus?

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari