El Constitucional suspèn cautelarment la ILP sobre la independència de Catalunya que tramita el Parlament

El tribunal admet a tràmit per unanimitat el recurs d'inconstitucionalitat que va presentar el govern espanyol

  Tribunal Constitucional
  Tribunal Constitucional

  El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit per unanimitat admetre a tràmit el recurs del govern central contra la tramitació de la iniciativa legislativa popular (ILP) del Parlament de Catalunya que demanava declarar la independència, i l’ha suspès automàticament de manera cautelar, com demanava l’executiu espanyol i com s’acostuma a fer en aquests casos.

  Segons el recurs del Govern d’Espanya, l’acord de la Mesa de la cambra catalana vulnera fins a sis articles de la Carta Magna. A més, la seva tramitació incompleix les sentències anteriors del TC sobre les lleis de ruptura del procés independentista.

  La decisió del tribunal ha arribat després que el Consell de Ministres decidís el passat 26 de març presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la ILP que la Mesa del Parlament va admetre a tràmit el 2 de febrer. Es tracta d’una proposta de la formació Solidaritat Catalana per la Independència que va ser avalada amb els vots favorables de Junts i la CUP i l’abstenció d’ERC, davant l’oposició del PSC.

  L’òrgan de govern del Parlament va decidir tirar endavant la ILP malgrat les advertències del lletrat i secretari de la Comissió de Control de la ILP, Xavier Muro, que va emetre un informe consultiu desfavorable perquè la proposició de llei “no se cenyeix a l’àmbit estricte de les competències de la Generalitat”.

  (Visited 95 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari