El Govern d’Espanya recorre al TC la ILP tramitada al Parlament per declarar la independència

El ministre Bolaños avisa que la impugnació suposa la "paralització immediata" de la proposta, que considera "divisiva"

Els ministres Yolanda Díaz, María Jesús Montero, Félix Bolaños, Fernando Grande-Marlaska, Pilar Alegría i Luis Planas en una reunió del Consell de Ministres (ACN)

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts recórrer davant del Tribunal Constitucional (TC) la iniciativa legislativa popular (ILP) tramitada aquest mes de febrer a la Mesa del Parlament de Catalunya per declarar la independència.

El ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, ha remarcat en roda de premsa que la impugnació de l’acord suposa la “paralització immediata” de la seva tramitació. “Aquest recurs protegeix la Constitució, que és el nostre marc de diàleg i convivència”, ha afirmat.

Bolaños ha afegit que la proposta, impulsada per Solidaritat Catalana i avalada per Junts i la CUP a la cambra catalana, és “divisiva”, “fractura la societat” i “genera tensió”, difon l’ACN.

Segons la proposició de la ILP, la declaració d’independència serà efectiva quan es donin tres circumstàncies: quan s’aprovi la llei, quan es negociï amb la comunitat internacional la “forma i el moment” de la declaració d’independència i quan sigui declarada per una majoria absoluta dels diputats en una sessió solemne del Parlament.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari