L’executiu català veu “interessos electorals” de la Moncloa en portar al TC la ILP sobre la independència

Plaja avisa que recórrer al Constitucional per "coartar i limitar" el debat parlamentari "no serà bona solució"

    El president del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, i la vicepresidenta, Laura Vilagrà, abans de la reunió del Consell Executiu (Generalitat / Rubén Moreno)

    El Govern de la Generalitat ha criticat que la Moncloa porti al Tribunal Constitucional (TC) la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) tramitada al febrer a la Mesa del Parlament de Catalunya per declarar la independència. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts posterior al Consell Executiu, la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha opinat que el govern espanyol actua per “interessos electorals”, a les portes de la campanya del 12-M.

    Plaja ha avisat que recórrer al TC per “coartar i limitar” el debat parlamentari “ni ha sigut ni serà mai una bona solució”, i ha apuntat que “sembla que el govern espanyol no hagi après massa, o res”. “L’única explicació” del recurs de la Moncloa és, a parer de la portaveu de l’executiu català, que “ja estan pensant” en la campanya del 12-M i que “necessiten sobreactuar” sobre l’independentisme.

    El govern espanyol ha presentat un recurs al TC contra la ILP impulsada per Solidaritat Catalana per la Independència perquè la cambra catalana declari la independència de Catalunya, la qual la Mesa del Parlament va tramitar al febrer. En declaracions als mitjans, el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha defensat que “aquest recurs protegeix la Constitució, que és el nostre marc de diàleg i convivència”.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari