La Setmana Santa deixa el millor març en ocupació de la història a Catalunya

La xifra de treballadors en actiu és 3,73 milions i la dada catalana d'atur cau un altre mes, amb 1.984 persones menys a les llistes

Turistes al passeig de Gràcia de Barcelona - Foto: ACN, Albert Hernàndez

Catalunya ha tancat el març amb 3,73 milions de treballadors en actiu, la xifra més alta de la història en aquest mes. La Setmana Santa ha disparat l’ocupació i ha deixat la tercera xifra més alta dels registres, iniciats el 2004.

El mercat laboral català va sumar 32.548 ocupats més que el mes anterior i Catalunya és la tercera comunitat autònoma que, en termes absoluts, va crear més ocupació, per darrere d’Andalusia i de les Illes Balears.

En un any, la Seguretat Social ha guanyat gairebé 94.000 empleats en territori català (+2,6%). A més, l’atur suma un altre mes a la baixa amb 1.984 persones menys, una millora del 0,6%, fins a situar-se en 344.389 registrats. En comparació amb l’any passat, hi ha 3.900 desocupats menys (-1,1%).

La dada espanyola d’ocupats també ha batut un rècord aquest mes, fregant els 21 milions de treballadors. En total, al març hi ha hagut 20.901.967 afiliats. Són 193.585 treballadors en actiu més que al febrer, un increment superior al de la mitjana dels anys 2017 a 2019, que era de 150.000, segons ha detallat el Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social i difon l’ACN.

El creixement en un any ha sigut de 525.414 persones, un 2,6% més. En l’últim mes, el sector que més ha crescut és l’hostaleria (+6,1%), seguit del comerç i l’educació. La Seguretat Social ha guanyat treballadors a tots els territoris de España. En percentatge, el creixement registrat al mercat laboral català ha sigut del 0,88%, per sota de la mitjana espanyola (+0,93%), afegeix la mateixa informació.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari