Per què ara a Laporta li interessa posar en el mercat a Araujo?

Ronald Araujo

A l’entorn blaugrana, el mitjà que més significativament defensa i obeeix sense piular les consignes i directrius laportistes és 3Cat, habitualment a través d’Esports3 i de l’espai Onze. El funcionament és molt senzill: el presentador introdueix convenientment el tema sol·licitat, això sí, embolicat en les consideracions i arguments que ja predisposen a l’audiència en una direcció concreta. Li segueix una pregunta en format enquesta gens ingènua i proactiva que, després de l’enunciat, és resposta com la junta espera i desitja per algun dels convidats de la llarga nòmina ideològica del laportisme, que sovint no és un altre que Lluís Carrasco, diligent i sempre prest a afavorir l’interès concret de la junta, el que sigui. La rematada és a càrrec d’algun altre periodista o tècnic de l’oficialisme abans que el resultat de l’enquesta acabi d’afinar el propòsit d’influir en l’opinió pública barcelonista.

Aquesta setmana, un dels agreujats per aquesta activitat nocturna, traïdorenca i mediàtica del laportisme que viu en la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha estat el central del primer equip Ronald Araujo, que ha estat objecte d’un curiós debat sobre si hauria de ser traspassat al Bayern Múnic per una quantitat que oscil·la entre els 80 i els 100 milions d’euros.

El més sorprès per aquesta situació ha estat el propi central uruguaià, que fins fa bé poc es creia intocable i baluard del projecte de Xavi o de l’entrenador que pugui arribar després d’ell. El seu propi entorn, que no és ni Jorge Mendes ni Pini Zahavi (els agents-amics del president Joan Laporta), no entén que el seu nom hagi entrat de sobte en les travesses dels traspassos absolutament necessaris per equilibrar els comptes de la temporada. En canvi, ha desaparegut d’aquesta mateixa loteria Frenkie de Jong, que no juga a deixar-se manipular malgrat l’assetjament psicològic (mòbing) sofert, mentre la junta no s’atreveix amb Pedri i Raphinha n’és una opció possible, encara que substancialment menys rendible, perquè queda bastant amortització pendent. D’altra banda, Deco i Joan Laporta creuen que Cubarsí pot cobrir perfectament l’esquena de l’equip, si cal desfer-se d’Araujo.

Sospitosament, aquests dies també s’ha comentat a la premsa que Araujo té sobre la taula una ampliació de contracte pendent d’acceptar. És a dir, una proposta que, conscientment, millora el seu pack actual, encara que queda per sota del que cobraria en el club de la capital bavaresa, una invitació a pensar-s’ho dues vegades malgrat la manifesta voluntat del jugador de quedar-se al Camp Nou. No sembla que, per part de la junta, aquest mateix sentiment sigui recíproc. Faria bé Araujo de preguntar a Koeman, Messi, Piqué, Jordi Alba o Busquets com les gasta Laporta quan es tracta de posar a l’afició en contra d’algú.

Com no podia ser d’una altra manera, el resultat de l’enquesta de 3Cat va ser favorable al traspàs d’Araujo.

(Visited 136 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari