Aprovat automàticament el pressupost de Barcelona pel 2024

Collboni veu "òptim" ampliar el govern, però afirma que el pacte amb ERC pels comptes "no vol dir necessàriament res"

    L'alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, a la manifestació del Primer de Maig (ACN)

    El pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2024 ha quedat aprovat automàticament aquest dijous i el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) l’ha publicat. El PSC va arribar a un acord amb ERC, però no va ser suficient per aprovar els pressupostos i l’alcalde Jaume Collboni va activar una qüestió de confiança, que va ser rebutjada. Llavors, es va obrir un termini d’un mes durant el qual l’oposició podia plantejar un candidat alternatiu a l’alcaldia que comptés amb el suport de la majoria. Com que no ha sigut així, els comptes han quedat aprovats automàticament.

    Els pressupostos arriben als 3.807 milions d’euros, un 5,9% més que el 2023, i preveuen inversions per valor de 777 milions. Entre aquestes inversions hi ha 153 milions a habitatge públic, 30 per al pla de barris, la mateixa quantitat per a manteniment de l’espai públic, i també 30 milions a allotjaments d’emergència social i polítiques contra la desigualtat; vuit a la reforma de la Rambla i sis per portar a terme la segona fase de cobriment de la ronda de Dalt, entre d’altres.

    Pel que fa a la despesa, la partida més gran és la destinada a serveis socials i promoció social (438,7 milions), seguida de benestar comunitari (419 milions), seguretat i mobilitat ciutadana (396 milions) i transport públic (183 milions).

    Ampliar el govern
    D’altra banda, Collboni ha considerat “òptim” ampliar el govern, però no ha concretat amb qui. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Collboni ha assenyalat que ara treballa per desenvolupar el pressupost del 2024, i ha afegit que li agradaria ampliar l’executiu municipal abans de l’estiu. El pressupost, segons ha recordat, va ser pactat amb ERC i hi ha “un espai compartit”, però això “no vol dir necessàriament res en aquests moments”.

    (Visited 27 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari