Mobilització contra el cardenal per l’enderroc d’una església

El cardenal de Barcelona, Juan José Omella, ja en la recta final del seu mandat, afronta un sonat conflicte amb els feligresos de la parròquia de l’Esperit Sant, ubicada a la Travessera de Gràcia. L’arquebisbat ha arribat a un acord amb la Fundació Blanquerna per enderrocar aquest temple i construir-hi al seu lloc la futura Facultat de Medicina d’aquesta institució.

Aquesta decisió ha encès els ànims dels catòlics del districte d’Horta-Guinardó que freqüenten aquesta parròquia, que tancarà definitivament les portes aquest 31 de març vinent. L’enderroc d’aquesta església comportarà la destrucció d’un gran vitrall que, tot i que no està protegit per la normativa municipal, és de gran valor artístic. L’Arquebisbat ha anunciat que una rèplica d’aquest vitrall estarà present a la futura Facultat de Medicina de la Fundació Blanquerna, si bé en format digital.

No és aquesta l’única polèmica que envolta l’expresident de la Conferència Episcopal Espanyola. Un grup de catòlics li ha expressat la seva indignació pel fet que el Museu Diocesà, al costat de la catedral de Barcelona, exhibeixi una escultura del creador Jorge Egea que representa Santa Eulàlia amb els pits al descobert.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari