Marxen d’El Barco d’Esplugues els últims veïns que es resistien a anar-se’n

L'Ajuntament instal·la càmeres de vigilància i sensors de moviment per controlar l'edifici en estat ruïnós

Edifici El Barco - Foto: ACN, Gemma Sánchez

Els dos veïns de l’edifici El Barco d’Esplugues de Llobregat que hi continuaven vivint, des que dilluns l’ajuntament en va ordenar el desallotjament per estat ruïnós, han marxat aquest dijous.

Als 38 habitatges que té la finca hi vivien més de cent persones, la majoria de les quals van marxar durant primeres 24 hores posteriors a la declaració de l’estat de ruïna. Aquest dimecres n’hi quedaven quatre, que es resistien a deixar els pisos, però dos van acceptar marxar al vespre i aquest dijous migdia ho han fet la resta.

La jutgessa havia autoritzat aquest dimecres desallotjar l’edifici amb intervenció policial, si era necessària, davant el “risc incert” que presenta la finca. Amb l’edifici ja buit, l’Ajuntament d’Esplugues ha instal·lat sis càmeres de vigilància amb sensors de moviment i detectors de calor, que controlarà la policia local.

La passada nit ja no ha dormit cap dels afectats a l’alberg del CUESB, al Poble Nou de Barcelona, que havia estat el punt habilitat dilluns com a emergència. Del conjunt de famílies desallotjades, tres han estat reubicades en pisos de lloguer social -assumits per l’ajuntament-, mentre la resta dormen a hotels, aparthotels o domicilis de la xarxa familiar.

L’Ajuntament d’Esplugues ha anunciat que els treballs d’apuntalament d’El Barco començaran després de Setmana Santa. Està previst que s’allarguin entre deu i quinze dies, i serà aleshores quan els veïns podran retirar les seves possessions.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari