L’Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra

El tribunal aplica l'atenuant de dilacions indegudes i la condemna passa de dos anys de presó a quatre mesos i mig

Daniel Masagué
Daniel Masagué

La secció quarta de l’Audiència de Tarragona ha rebaixat la condemna a l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, pel cas de les guinguetes de platja. El jutjat ha estimat parcialment el recurs d’apel·lació presentat per Masagué contra la sentència dictada el 2020 pel Jutjat penal número 2 de Tarragona, i li ha rebaixat la pena pel delicte de frau a l’administració de dos anys de presó i vuit d’inhabilitació a quatre mesos i mig de presó i tres d’inhabilitació; i la corresponent al delicte continuat de prevaricació, de nou anys d’inhabilitació a dos anys i mig.

En la sentència de l’Audiència, els magistrats donen per bons els arguments utilitzats pel jutjat de primera instància pel que fa a l’anàlisi dels fets, i consideren que “fa una valoració raonada i raonable de les proves practicades”, així com de les conclusions que el porten a estimar una condemna pels tres encausats. Tot i això, estima parcialment els recursos i afirma que les penes s’han de rebaixar per dilacions indegudes “en dos graus, atenent l’excessiu temps transcorregut des de la data de l’inici dels fets”, difon l’ACN.

Els magistrats, així mateix, han rebaixat les penes als altres dos condemnats: l’exregidor de Platges, Pere Font, i el militant de CDC Gerard Montserrat.

Els fets s’emmarquen en la peça separada número 4 del cas Torredembarra, vinculat al cas del 3%, sobre el finançament irregular de CDC. El jutjat penal va considerar provat que Masagué i Font van adjudicar “a dit” les guinguetes de la platja a Gerard Montserrat, militant del seu mateix partit, CDC. Segons la sentència, tots tres es van posar d’acord per fer una adjudicació directa “sota la simulació” d’un procediment negociat sense publicitat, amb “la intencionalitat de beneficiar el company de partit per pur clientelisme polític”.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari