Centenars de treballadors de presons es concentren a Barcelona per reclamar la dimissió d’Ubasart

Els manifestants també exigeixen a Amand Calderó que plegui, i demanen més personal i mesures de protecció

  Treballadors de presons es concentren a la plaça de Sant Jaume de Barcelona (Betevé)

  Centenars de treballadors de presons s’han manifestat aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per exigir la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó. L’assassinat d’una cuinera en mans d’un intern, dimecres passat, al Centre Penitenciari Mas d’Enric ha desembocat en nombroses jornades de protestes arreu de Catalunya, i els treballadors de presons asseguren que les mobilitzacions continuaran i que no s’asseuran a negociar fins que els responsables actuals del Departament de Justícia pleguin.

  En la protesta d’aquest dimecres a la capital catalana s’han fet cinc minuts de silenci en record a la cuinera assassinada, i hi ha assistit la família de la dona, que ha demanat que es faci justícia amb la destitució d’Ubasart i de Calderó. A parer dels funcionaris de presons, aquestes persones “han deixat de ser interlocutors vàlids” per resoldre el conflicte i, a més, “no assumeixen cap mena de responsabilitat”.

  Els treballadors dels centres penitenciaris també han criticat la manca de personal i han reclamat més mesures de protecció davant de les agressions de presos. A més, representants dels sindicats de presó han entrat al Palau de la Generalitat per reunir-se amb la vicepresidenta del govern català, Laura Vilagrà, una trobada que no estava prevista i que ha sigut el primer contacte formal des que es van iniciar les protestes, divendres passat, ja que els representants dels treballadors han plantat Justícia en les reunions convocades aquests dies.

  (Visited 76 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari