L’equip mèdic de Mas d’Enric no donarà atenció mèdica programada sense un funcionari a la porta del consultori

Els sanitaris denuncien l'escalda "progressiva" d'agressions a les consultes

Treballadora de Mas d'Enric encenent una espelma en record de la cuinera morta - Foto: ACN, Neus Bertola

L’equip mèdic del centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès), es nega a prestar atenció mèdica programada als mòduls de la presó si no es garanteix la presència d’un funcionari a la porta del consultori mèdic, segons ha avançat Diari de Tarragona i ha pogut confirmar l’ACN.

Després que el 13 de març passat un pres matés una cuinera en aquest centre, els sanitaris han decidit adoptar la mesura per “l’escalada progressiva” d’agressions a les consultes mèdiques que denuncien, i per la manca de mitjans i de funcionaris de presons.

“Ens sentim insegurs quan fem qualsevol actuació com a sanitaris i ens veiem desprotegits”, ha exposat Rubén Kobos, sanitari de Mas d’Enric, que ha afegit que es troben en situacions de risc quan passen consulta a interns i que pateixen agressions físiques o verbals gairebé cada dia.

De vegades, i a causa de l’absència de vigilants, altres presos “entren i surten” de la consulta “sense respectar la intimitat del seu company”, fins al punt que es poden ajuntar fins a tres pacients alhora a la sala i es generen situacions de tensió.

Aquestes agressions i intimidacions no sempre es comptabilitzen perquè els sanitaris no eleven cap queixa. “Les greus i que s’han elevat, després no s’ha fet el que s’hauria de fer”, ha lamentat el sanitari en declaracions a l’ACN.

La seguretat sol·licitada depèn de la Direcció General, encarregada “d’autoritzar que hi hagi més personal”, en un context en què s’està denunciant una manca d’efectius en tots els àmbits de les presons.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari