La Moncloa troba factible que Illa governi en solitari i en minoria

El govern espanyol dubta que Puigdemont es presenti com a candidat el 12-M i veu probable que descarti participar-hi

Les eleccions del 12-M es presenten per a la Moncloa com una oportunitat per a un canvi de cicle a Catalunya que permeti que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, governar en solitari, encara que sigui en minoria, segons fonts del govern d’Espanya citades per l’ACN.

Aquestes veus dubten que Carles Puigdemont s’acabi presentant als comicis, malgrat el missatge d’aquest dimecres de l’expresident de la Generalitat, i consideren probable que ho descarti davant la possibilitat d’una derrota electoral.

La Moncloa, segons la mateixa informació, considera que la convocatòria de les eleccions anticipades a Catalunya beneficia les posicions del PSOE. “Ens va bé que primer hi hagi les basques i després les catalanes, perquè ens dona empenta a les europees”, sostenen. El seu càlcul és que el PP tindrà un resultat pitjor al País Basc que a Catalunya, on podrà rebre vot de Ciutadans.

En aquest marc, són optimistes respecte a les opcions d’Illa en un moment en què Junts “no té candidat”, el PP “tampoc” i ERC presenta Pere Aragonès. “Illa tira sol”, apunten les mateixes fonts, que assenyalen que la presència del secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, serà similar a la d’altres eleccions autonòmiques i que no esperen que el fet de no presentar uns Pressupostos Generals de l’Estat per al 2024 els pugui perjudicar electoralment.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari