Aragonès avança les eleccions a Catalunya al 12 de maig després del rebuig als comptes

El president de la Generalitat critica les "línies vermelles" i els "vetos creuats" dels partits

    Pere Aragonès compareix al Palau de la Generalitat per anunciar l'avançament d'eleccions (ACN)

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres un avançament electoral a Catalunya i ha fixat el 12 de maig com a data dels comicis. Després que el Parlament, per 68 a 67 vots, hagi aprovat les esmenes a la totalitat als pressupostos, impedint així la seva tramitació, el cap de l’executiu català ha pres aquesta decisió “per responsabilitat de país”, segons ha afirmat.

    “Assumeixo la responsabilitat davant del bloqueig per no dependre de la irresponsabilitat dels qui posen per davant del país els interessos de partit”, ha manifestat Aragonès, que ha retret als comuns i a Junts, sense referir-s’hi explícitament, els vetos. “Les línies vermelles i els vetos creuats no han estat finalment contra el govern, han estat contra els ciutadans de Catalunya, contra els seus interessos i contra els serveis públics”, ha assegurat el president de la Generalitat.

    El cap de l’executiu català ha considerat que Catalunya es mereixia acabar la legislatura, però que no ha estat possible pel veto d’avui als pressupostos. A més, ha defensat els comptes tot assegurant que es tracta dels pressupostos “amb més recursos de la història de Catalunya”, en definitiva, “uns bons pressupostos”.

    (Visited 66 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari