Infermeres de Catalunya lliura més de 36.000 signatures al Parlament per reclamar millores per al col·lectiu

El sindicat demana al govern català "mesures immediates" per garantir "cures de qualitat" i denuncia que se senten "maltractades" pel Departament de Salut

Infermeres de Catalunya, entregant les signatures al Parlament

El sindicat Infermeres de Catalunya ha entregat aquest dijous més de 36.000 signatures al Parlament de Catalunya per demanar millores professionals i laborals per al col·lectiu de professionals de la infermeria, i la creació de places específiques per a les especialitats.

El sindicat ha demanat que el govern de la Generalitat destini una partida pressupostària en els comptes del 2024 per crear un complement específic per remunerar les infermeres, en espera d’una eventual reclassificació professional en el grup A1, una de les principals demandes, però que en aquest cas correspon a l’executiu espanyol fer realitat, difon l’ACN.

En un manifest, el sindicat ha insta l’executiu de Pere Aragonès a prendre “mesures immediates per garantir que la població tingui accés a cures de qualitat”. El sindicat afirma que les infermeres se senten “maltractades” pel Departament de Salut i que el “menyspreu” es tradueix en un “deteriorament de salut físic i mental” i en l’abandonament de la professió. “Sense infermeres, el resultat serà una Catalunya malalta”, ha advertit.

Infermeres de Catalunya, que entre el desembre i el gener va liderar una vaga d’un mes i mig i va mobilitzar centenars de professionals en diverses manifestacions, reclama una “reestructuració profunda del sistema de salut”, que ara és, alerten, “ineficaç”.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari