David Mascort, la pedra de toc de Pere Aragonès i d’Esquerra

Les mobilitzacions de la pagesia i la crisi provocada per la gravíssima sequera que pateix Catalunya han posat en el focus mediàtic i polític David Mascort, el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En situació normal, aquesta conselleria es considera de “segona fila”, però l’actualitat ha determinat que esdevingui la pedra de toc del govern que presideix Pere Aragonès.

David Mascort té l’avantatge que és un polític molt bregat i que coneix perfectament el funcionament de l’administració. Ha estat alcalde de Vilablareix (Gironès) durant 11 anys i va accedir al càrrec de conseller, en substitució de Teresa Jordà, des de la seva responsabilitat com a secretari general del departament durant els anys 2016-23.

Òbviament, David Mascort no pot fer que plogui de manera copiosa, però sí que és el màxim responsable de la gestió de l’aigua en aquest temps de sequera. La negativa radical d’ERC a fer la interconnexió entre el minitransvasament de l’Ebre i el sistema ATLL aboca les comarques de Barcelona i de Girona a un estiu duríssim si els embassaments no es recuperen. Aquesta serà la prova de foc per a David Mascort… i Pere Aragonès.

(Visited 162 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari