Intervinguts al Port de Barcelona 419 quilos de cocaïna transportats en un contenidor de cafè procedent de Costa Rica

Les organitzacions utilitzen la càrrega de cafè de forma habitual per amagar la droga

Contenidors al Port de Barcelona

La Guàrdia Civil i Vigilància Duanera de l’Agència Tributària han intervingut al Port de Barcelona 419 quilos de cocaïna que es transportaven en un contenidor de cafè procedent de Costa Rica, un mètode que les organitzacions fan servir habitualment per amagar la droga, ja que és difícil de manipular. El contenidor havia estat seleccionat per a la seva revisió per escàner. D’acord amb la informació declarada, la càrrega legal eren 275 embalums d’uns 70 quilos de cafè, amb un total de 19.000 quilos. En passar per l’escàner, entre els primers sacs de cafè i a prop de la porta es van apreciar objectes sospitosos.

Agents de la Guàrdia Civil i funcionaris de Vigilància Duanera van fer seguiment de la mercaderia fins a un magatzem de logística on es descarreguen els contenidors amb cafè i cacau. Allà es van obrir les portes i immediatament van veure uns embalums vermells i negres a sobre dels sacs de cafè. A dintre van comprovar que hi havia 361 pastilles de cocaïna retractilades, amb un pes de 419 quilograms.

Aquesta modalitat de contraban on no s’amaga la droga sinó que està visible es denomina ‘ganxo cec’. Amb aquesta modalitat, un tercer que forma part de l’organització narcotraficant i que no està involucrat en l’enviament legal aconsegueix arribar fins al contenidor, introduir la droga i tancar-lo. Quan arriba a destí, altres persones l’obren i retiren la droga. Perquè l’operació sigui ràpida, es col·loca la droga a prop de la porta. A vegades, l’organització té el suport d’operadors que tenen accés a les zones restringides dels ports per moure, carregar i descarregar la mercaderia dels contenidors.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari