El partit socialista manté el seu rebuig a modificar el text de la llei d’amnistia

Esther Peña té "absoluta confiança" que la norma prosperarà aquest dijous a la Comissió de Justícia

    La portaveu de l'executiva del PSOE, Esther Peña

    La diputada i portaveu de l’executiva del PSOE, Esther Peña, s’ha mostrat “convençuda” que la Comissió de Justícia aprovarà aquest dijous el dictamen de la llei d’amnistia, però ha avisat que el seu partit no està disposat a introduir modificacions respecte al text que es va sotmetre al ple del Congrés el 30 de gener, el qual va caure pel no de Junts. Peña ha afirmat que els socialistes continuen mantenint “negociacions discretes” amb la formació de Carles Puigdemont, i té “absoluta confiança” que la llei prosperarà en la comissió.

    “L’última votació ha obert un període de reflexió que ens afecta a tots, i espero que fruit d’aquest procés de reflexió puguem tirar endavant una llei de reconciliació”, ha dit Peña, que ha defensat que la norma “serà una bona llei per a Espanya i Catalunya” i que “contribuirà a passar pàgina”. Junts i el PSOE han estat negociant durant les últimes setmanes per salvar les reserves de la formació de Puigdemont, que considerava que el text deixa esculls que permeten que la justícia espanyola no apliqui la llei d’amnistia a tots els investigats pel procés independentista.

    Entre altres, Junts proposava -mitjançant una esmena rebutjada pel PSOE- que el text no cités explícitament cap cas de terrorisme com a exclusió de la llei. Fins ara, el dictamen n’exclou el terrorisme, però clarifica que serà així “sempre que, de forma manifesta i amb intenció directa, hagin causat violacions greus de drets humans”. El PSOE, però, no accepta les modificacions que Junts ha plantejat fins ara per votar a favor del text. Segons Peña, el seu partit “té una posició ferma i clara, com ja es va dictaminar a l’últim acord” i, per tant, “no tenim prevista fer cap modificació perquè estem còmodes amb el text consensuat amb els grups”.

    (Visited 33 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari