La ILP de la DUI intenta ser un revulsiu com Arenys de Munt

Presentada pel minúscul partit Solidaritat Catalana per la Independència (SCI), la iniciativa legislativa popular (ILP) que promou la declaració unilateral d’independència (DUI) ha passat el primer filtre de la Mesa del Parlament, gràcies als vots a favor de Junts i la CUP i l’abstenció d’ERC. En les pròximes setmanes, els impulsors de la ILP hauran de procedir a la recollida de, com a mínim, 50.000 signatures, protocol·litzades davant d’un fedatari públic, en suport d’aquesta proposta, per tal d’aconseguir que continuï la seva tramitació parlamentària.

Per a algunes ments pensants del moviment secessionista, la ILP de la DUI es pot convertir en un revulsiu com el que va significar la consulta per la independència que es va celebrar al municipi d’Arenys de Munt l’any 2009 i que es considera com el tret de sortida del procés independentista, que va culminar amb el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. En aquella ocasió, la sobreactuació repressiva de l’advocat de l’Estat Jorge Buxadé –actualment, eurodiputat i important dirigent de Vox– va ajudar molt perquè la consulta d’Arenys de Munt fos un èxit i un exemple que va ser imitat per moltes localitats d’arreu de Catalunya.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari