Aragonès deixa en mans dels inversors privats el futur del Hard Rock i diu que no depèn del govern català

El president avisa que si s'atura el projecte, la Generalitat haurà de fer front a reclamacions econòmiques

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, al programa 'Cafè d'idees'

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que ell no sap si s’acabarà fent el Hard Rock i ha indicat que la decisió depèn dels inversors privats, no del govern català. El que sí que ha assegurat és que aquest 2024 “no hi haurà ni una sola pedra” del macroprojecte perquè encara s’han de resoldre moltes qüestions perquè pugui tirar endavant. En una entrevista al Cafè d’idees de RTVE, preguntat per l’aprovació definitiva del pla director, el cap de l’executiu català ha explicat que “això depèn d’un procediment que està taxat per llei” i ha insistit que el seu govern no pot prendre decisions arbitràries.

  De fet, Aragonès ha recordat que hi ha una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a modificar l’anterior pla director urbanístic i ha afegit que la Generalitat està obligada a complir les sentències. A més, ha argumentat que, en els últims anys, els impulsors del projecte han anat adquirint drets i, per tant, això “no es pot revertir arbitràriament”.

  “Si hi hagués una majoria al Parlament i es decidís tirar enrere ens hauríem d’afrontar segur a unes reclamacions d’un privat que ha anat adquirint un dret”, ha explicat el president de la Generalitat, que no ha volgut donar una xifra sobre quina podria ser la reclamació econòmica tot i que el govern català l’ha calculat per fer un “mapa de riscos”. “Estaríem parlant de repercussions importants”, s’ha limitat a afegir.

  El cap de l’executiu català ha admès que no és un model que li provoqui entusiasme, però ha afegit que la decisió política es va prendre el 2014 amb el suport de CiU, PSC i PPC, una majoria que, segons ha remarcat, encara es manté, motiu pel qual ha insistit que ell té un “marge limitat”. No obstant això, Aragonès s’ha dirigit als comuns per defensar que els pressupostos per al 2024 no tenen res a veure amb el macroprojecte del Camp de Tarragona: “El que es vota d’aquí a 15 dies no és el Hard Rock. Es votarà un pressupost que no conté ni un euro, ni una mesura, ni cap acord sobre aquest projecte”, ha insistit.

  Sobre el partit que lidera Jéssica Albiach, el president de la Generalitat ha afirmat que no li agrada “la política que es basa en utilitzar una oportunitat que és bona per a la ciutadania per aconseguir altres rèdits”.  De totes maneres, s’ha mostrat convençut que s’arribarà a un acord per aprovar els pressupostos al Parlament “amb els comuns o amb qui sigui”, i ha recordat que també hi ha converses amb Junts i la CUP, tot i admetre que estan més avançades amb En Comú Podem.

  (Visited 54 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari