Nogueras recrimina al govern central el tracte “injust i insostenible” a Catalunya

La portaveu de Junts al Congrés diu que "mai" cap govern espanyol "ha complert els compromisos" pressupostaris

    La portaveu i líder de Junts al Congrés, Míriam Nogueras (Congrés dels Diputats)

    La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha recriminat a l’executiu del socialista Pedro Sánchez que “mai” cap govern espanyol “ha complert els compromisos amb Catalunya”, i ha preguntat al president del govern central com pensa convèncer els catalans que aquesta vegada es compliran els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). Segons Nogueras, el tracte pressupostari de l’Estat amb Catalunya “és inexplicable, injust i insostenible”, i “tots els actors polítics i socials han denunciat aquest maltractament.”

    La líder del partit postconvergent a la cambra baixa ha destacat que “de cada 100 euros pressupostats a Catalunya, el 2014 només en va executar 68; el 2016 només 56; el 2018, 58; el 2019, 62; i el 2021 només 36”. En aquest sentit, ha apuntat que “la mitjana d’execució a Madrid és del 120% i a Catalunya el 60%”. “Ni tan sols cafè per a tots, el que s’ha imposat a Catalunya és «treballa, paga i calla»”, ha lamentat Nogueras.

    Sánchez, en la rèplica, ha afirmat que l’executiu espanyol està fent una aposta “pel desenvolupament econòmic i social a Catalunya”, i ha recordat que entre 2021 i 2023 el seu govern ha destinat “gairebé 9.300 milions de fons europeus a més de 60.000 projectes a Catalunya”. El president del govern central també ha assenyalat que l’Estat està destinant 467 milions a projectes de dessalació a Catalunya, 116 a projectes de transició energètica, 205 a projectes del sector turístic, i 536 milions a Rodalies.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari