El govern central assumeix que Junts torpedinarà els pressupostos de l’Estat si no hi ha amnistia

Fonts de l'executiu donen per fet que la formació de Puigdemont aprofitarà "fins a l'últim minut" en les negociacions

El govern central assumeix que malgrat que Junts no ha condicionat públicament la negociació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) del 2024 a la de la llei de l’amnistia, l’èxit de les dues lleis està vinculat, perquè “si no surt l’amnistia posaran problemes amb els pressupostos”. Fonts de l’executiu entenen que la formació de Carles Puigdemont “aprofitarà fins a l’últim minut” del termini fins al 7 de març per trobar una entesa sobre la llei d’amnistia, però confien que no deixarà que la llei caigui de nou.

Aquestes fonts apunten que “l’altra vegada es van confiar en el fet que hi hagués més negociacions”,  i “ara pressionaran fins a l’últim minut perquè la redacció s’aproximi a la d’ells”. Les mateixes fonts insisteixen que l’objectiu de l’executiu és que la llei albergui la totalitat de persones investigades per l’1-O, però recorden, també, que seran els jutges els que l’hauran d’aplicar.

Prèviament, la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimecres que ja treballa amb Junts en la negociació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al 2024, en unes converses en paral·lel a les de la llei d’amnistia, perquè els “interlocutors designats” de la formació de Puigdemont són “diferents” i en aquest cas estan especialitzats en “l’àrea econòmica”.

Després de la intervenció de la portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, que ha advertit que el baix grau d’execució de les partides a Catalunya “és inexplicable, injust i insostenible”, Montero ha admès que els percentatges d’execució “han de continuar millorant”, tot i que ha assegurat que ja han crescut amb el seu govern.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari