Gotham torna a qüestionar la relació entre Grífols i Scranton

El fons baixista conclou que els canvis en la governança certifica que algunes de les seves observacions eren "vàlides"

Pla general de la seu central de Grifols, situada a Sant Cugat del Vallès

Gotham City Research ha tornat a posar en dubte la comptabilitat de la multinacional catalana Grifols, a la qual ha plantejat mitja dotzena de preguntes més després de l’informe que va emetre fa unes setmanes en què l’acusava de manipular els comptes i qüestionava els vincles entre la companyia i Scranton.

En el nou document, on el fons baixista considera que els canvis en la governança a la companyia certifiquen que algunes de les seves observacions eren “vàlides”, Gotham pregunta, entre altres punts, sobre la relació real entre les dues companyies i si només es limita al lloguer de la seu corporativa i a l’operació amb BPC i Haema el 2018, i també s’interessa pel fet que tant Grifols com Scranton consolidin alhora les operacions amb Haema i BPC en els seus resultats.

El fons baixista considera que després de l’emissió del primer informe del 9 de gener Grífols va respondre a algunes preguntes, però en va deixar d’altres de pendents i ara en planteja de noves posant el focus especialment en la relació entre Grifols i Scranton, difon l’ACN.

Altres preguntes que planteja és per què no consta en els resultats de la multinacional un pagament avançat de 59 milions a Scranton, que sí que recull, i a qui van anar dirigits 113,4 milions d’euros destinats a “parts vinculades” que es publiquen en els resultats del primer trimestre del 2023. I, més concretament, si s’hi inclouen aquests 95 milions per a la compra de Haema i BPC.

D’altra banda, segons Gotham, Grifols recull en els tres primers mesos de l’any passat una partida d’uns altres 321,3 milions d’euros per a “parts vinculades” sense donar més detalls i demana saber si Scranton n’és receptor directe o indirecte.

Finalment, segons afegeix la mateixa informació, el fons planteja dues últimes qüestions. Per una banda, demana qui controla realment Scranton després que el 2011 comuniqués als reguladors que la família disposava d’un 70% i, en canvi, en la trucada amb inversors arran de la publicació del primer informe, assegurava tenir menys del 20%. Per a Gotham no queda clar si la família controla la societat o no.

Per una altra banda, trasllada a la direcció de la multinacional si es deixaria auditar els comptes per una firma “independent”, ja que considera que Baker McKenzie no és una empresa especialitzada en aquest àmbit. En cas de resposta afirmativa, pregunta si faria públic els resultats de l’estudi.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari