Aragonès defensa l’amnistia, però admet que caldrà “batallar en alguns casos”

El president català diu que plantejaria el referèndum a qualsevol govern, inclòs un del PP tot i estar "als antípodes"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant el seu missatge de Nadal des del Dipòsit del Rei Martí (ACN)

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s’ha mostrat confiat aquest dijous que la llei d’amnistia, que ha qualificat de “sòlida” i “robusta”, es podrà aplicar “en tota la seva amplitud” perquè és “plenament constitucional i compleix la normativa europea”. No obstant això, en declaracions a EITB, el cap de l’executiu català ha admès que la normativa “no serà d’aplicació immediata” i que “serà necessari batallar en alguns casos”.

El cap de l’executiu català ha defensat també el referèndum com a eina “democràtica” per resoldre el conflicte polític, i ha desitjat que aquesta sigui la legislatura “per a la llibertat” dels pobles català i basc, del qual ha dit que no s’oposaria al fet que també celebrés un referèndum “si aquesta fos la seva voluntat”. D’altra banda, sobre les converses que el PP va mantenir amb ERC per intentar fer president Alberto Núñez Feijóo, Aragonès ha reiterat que “estem als antípodes del PP”.

El president de la Generalitat ha afirmat que ERC plantejaria el referèndum d’autodeterminació que defensa a qualsevol govern, inclòs un del PP, però ha puntualitzat que una cosa és això, i una altra “molt diferent” les aliances parlamentàries. De fet, Aragonès ha assegurat que el PP “sap que sempre trobarà la mateixa resposta en ERC i en una part molt important de la societat catalana davant de qualsevol intent de pacte: un no”. A parer del cap de l’executiu català, “el que menys importa” als populars “és el futur de Catalunya”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari