Veïns del Park Güell denuncien la destrossa d’una escala en un acte de Louis Vuitton

El Consell Veïnal del Turó de la Rovira recorda que és patrimoni i es queixa a l'Ajuntament de Barcelona per la seva gestió de l'acte

Tros d'escales destrossat al Park Güell - Foto: ACN

El Consell Veïnal del Turó de la Rovira ha denunciat la destrossa d’un tros d’escales del Park Güell durant els treballs per muntar la desfilada que Louis Vuitton hi celebrarà el pròxim 23 de maig. La firma francesa, patrocinadora de la 37a edició de la Copa de l’Amèrica de Vela, té previst fer-hi la desfilada de la Col·lecció Creuer 2025, i els veïns han recordat que és patrimoni i es queixen de la gestió feta per l’Ajuntament de Barcelona en relació amb el fet de permetre-hi una desfilada.

L’entitat veïnal ha qüestionat, de fet, l’empara del tancament del Park Güell. En aquest sentit, ha apuntat que, segons la normativa, les peticions per fer una gravació, filmació o sessió de fotos al parc, en tant que patrimoni mundial per la UNESCO, requereix que tinguin una finalitat “científica o formativa”.

Per la seva banda, el consistori ha atribuït la destrossa a un “error humà” durant les tasques de muntatge, i ha afirmat que Louis Vuitton lamenta l’incident i es farà càrrec de les despeses de reparació. Les mateixes fonts indiquen que ja s’està treballant en la reparació i apunten que l’escala quedarà restablerta durant aquesta setmana, seguint les directrius de Patrimoni.

“Els preparatius per a l’acte que Louis Vuitton celebrarà al Park Güell el dia 23 de maig es fan sota estrictes mesures de seguretat per protegir el patrimoni i seguint el pla d’actuació previst”, ha defensat també l’Ajuntament, que ha remarcat que les condicions per a la celebració de l’esdeveniment no permeten intervencions en elements ornamentals, terres i murs.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari