Els pagesos de les comarques gironines bloquegen l’N-II a Pontós i tallen l’AP-7

Segons Unió de Pagesos, l'objectiu de les mobilitzacions és "tallar les dues vies amb Europa"

Tractors bloquejant l'N-II a l'altura de Pontós (Girona) durant la segona jornada de protestes (ACN)

Els pagesos de les comarques gironines tallen des d’aquest dimarts al matí l’N-II a l’altura de Pontós, on han deixat diversos tractors per bloquejar el pas. Els manifestants s’han dirigit posteriorment per camins rurals cap a l’AP-7 per intentar bloquejar-la i, encara que unitats de la Brimo dels Mossos d’Esquadra han format un cordó policial per impedir als pagesos entrar a la via, els manifestants finalment han aconseguit tallar l’AP-7 en tots dos sentits també a l’altura de Pontós.

Les protestes formen part d’una nova jornada de mobilitzacions del sector agrícola durant la qual també es volen bloquejar Mercabarna i el Port de Tarragona. A les comarques gironines, un dels objectius podria ser la Jonquera. Les protestes han començat amb dues concentracions simultànies de tractors, que s’han convocat a les set del matí. Una d’elles, a Orriols (Alt Empordà), al peu de l’N-II, i l’altra al polígon de Santa Llogaia d’Àlguema, també a l’Alt Empordà.

En un punt i l’altre s’han anat agrupant desenes de tractors vinguts de diferents llocs de la província i els pagesos s’han dividit en diferents columnes. Dues d’elles han fet una marxa lenta per l’N-II, tant en sentit nord com en sentit sud, fins a confluir a Pontós, on han bloquejat la nacional. Les altres columnes de tractors han anat fins a les diferents entrades de l’autopista AP-7, on els agricultors han entrat a la calçada i han entravessat troncs, pneumàtics i cables i els han calat foc.

Impedir el trànsit internacional

El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha explicat que l’objectiu de la jornada d’avui és “tallar les dues vies amb Europa” i denunciar que, a banda del mal moment que passa l’agricultura, “el que entra de fora no compleix els mateixos requisits que hem de complir nosaltres”. En aquest sentit, ha dit que cal que la Unió Europea “tracti correctament” els productors “d’aquí”.

Caball també ha comentat que cal que la societat es conscienciï que hi ha un problema i que doni suport als productors quan va a comprar: “Quan compres a un lloc o a un altre ens ajudes a nosaltres o ajudes a les grans cadenes de distribució”, ha assenyalat.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari