Laporta encaixa la major ‘golejada’ del Madrid en tota la història

Florentino Pérez li treu 50 milions de la samarreta, 250 milions als ingressos d'aquest curs, amb rècord de 1.100 milions, i pot fitxar Mbappé sense despentinar-se, mentre el Barça, pràcticament arruïnat, no pot inscriure avui Gavi, Balde o Íñigo Martínez

Imatge del Barça-Madrid corresponent a la final de la Supercopa 2023

Passi el que passi a la Lliga i la Champions, el Reial Madrid de Florentino Pérez golejarà el Barça de Joan Laporta a l’àrea econòmica de forma escandalosa i sense que es pugui albirar en aquest escenari, ni a curt ni a mitjà termini, cap capacitat de reacció per part blaugrana. Ho ha posat en evidència el mateix president del FC Barcelona en admetre que els ingressos de tiquet de Montjuïc “no estan sortint” i que aquest buit ho està compensant “amb nous patrocinadors, que ja hem dit que estem en 208 milions”, ha insistit, com sempre, desatacant i incloent Spotify, que ara mateix és l’espònsor publicitari de la samarreta i del naming de l’estadi. Aquesta xifra també inclou el contracte de Nike com a patrocinador tècnic de la samarreta i el d’Ambilight TV per la màniga del primer equip.

Precisament, el Reial Madrid acaba d’afegir a la cartera de patrocinis el de la màniga per primera vegada, que ha tancat amb HP després d’haver pogut convèncer Fly Emirates de retirar el bloqueig que hi mantenia. Els mitjans econòmics especialitzats han publicat que HP pagarà al club merengue entre 50 i 70 milions pel contracte, de tres temporades, encara que aquestes valoracions fluctuen segons les fonts, ja que Florentino se sol reservar, igual que ara ho fa el Barça, la confidencialitat d’aquest tipus d’acords. Tant és així que no han estat pocs els mitjans que han parlat de fins a 50 o 70 milions per temporada. L’estimació més realista apunta a un total de 250 milions com el valor anual de la samarreta del Reial Madrid una vegada sumat el patrocini d’HP ordinadors als d’Adidas com a espònsor tècnic i Fly Emirets com a principal. El fabricant de roba aporta una base no inferior a 130 milions i Emirates no baixa dels 70 milions.

Als 208 milions que assegura haver aconseguit el Barça per boca de Laporta, les informacions més fiables confirmen 70 milions per part de Spotify, que inclou la samarreta dels primers equips del masculí i del femení, la roba d’entrenament de tots dos i el naming de l’estadi. Aquest últim actiu encara no l’ha volgut rendibilitzar el Madrid per ara, segurament en espera que després de la inauguració oficial del nou Bernabéu pugi el valor potencial d’aquest patrocini. És evident que els 5 milions de l’actual valoració del naming per part de Spotify és avui molt inferior al que pot obtenir Florentino pel seu estadi d’última generació i que els 20 milions pactats per vuit anys amb la plataforma musical a partir del 2026 segurament seran superats si finalment es posa a la venda el nom publicitari del Bernabéu.

Amb independència de la quantitat real per la qual HP ha signat per una o tres temporades, per 50 o 70 milions, l’acord d’Ambilight TV amb Laporta és per cinc anys (3+2), sent opcionals per al patrocinador les dues últimes. Ambilight TV ha pagat per la primera temporada 8 milions; 10 milions per la segona, 12 milions per la tercera, i per un eventual quarta, 12 milions, i 14 milions per la cinquena. Es miri com es miri, són xifres sensiblement inferiors al negoci del Reial Madrid amb HP.

Aquest avantatge per la màniga i el conjunt de la samarreta, ja que la base anual de Spotity són 57,5 milions, és només una petita mostra del desequilibri actual entre els dos clubs, que a més amenaça d’ampliar-se en el temps si es dona un cop d’ull a les estructures i condicions econòmiques i financeres. El Reial Madrid ha pressupostat ingressos per a l’exercici actual 2022-23 per un total de 1.100 milions, mentre que el Barça apunta a 859 milions, si bé Laporta ha reconegut problemes per complir les expectatives de Montjuïc per culpa de la poca embranzida d’aquesta casa provisional del Barça, que si s’està ocupant més o menys sempre és com a resultat de promocions molt agressives amb descomptes regulars i majoritaris del 40%, de vegades, fins i tot, més quan a última hora els indicadors apunten a fluixa entrada. La facturació a favor del Reial Madrid podria deixar un marge de 250 milions si es compleixen les expectatives.

Pel que fa al marge salarial, d’acord amb la darrera revisió realitzada per LaLiga el setembre del 2023, l’abisme obert produeix calfreds, ja que el Reial Madrid lidera aquest rànquing amb un topall de 727 milions davant dels 270 milions del Barça, que el té excedit perquè el cost actual de la seva massa salarial és de 492 milions contra els 485 dels blancs. Per tant, Florentino disposa de 242 milions de marge després d’haver incorporat Jude Bellingham a l’estiu amb la perspectiva d’incloure d’aquí a uns mesos el fitxatge de Mbappé sense despentinar-se.

A Laporta, en canvi, a més d’arrossegar la llacuna de Libero/Barça Studios -ni més ni menys que de 40 milions-, necessita disposar dels 60 milions addicionals del pagament del segon termini a 15 de juny, a més de reposar els 18,5 milions de l’aval de la junta que va permetre inscriure la plantilla. I, així i tot, per no dependre dels beneficis dels traspassos o alliberament de salari per poder fitxar, té pendent inscriure la pujada salarial de l’staff de Xavi per a aquesta temporada, l’augment de fitxa de Balde, el segon any d’Íñigo Martínez i la totalitat de la millora de Gavi, inscrit de moment per una mesura cautelar.

La precarietat dels recursos de Laporta per aconseguir nous reforços és directament proporcional a la seva desmesurada ansietat per lligar-los, encara que, com passa en aquest moment, no sigui capaç d’inscriure’ls. Ningú sap com se les arreglarà Laporta per afegir als assumptes pendents al·ludits anteriorment, adquirir la propietat dels Joao, com sigui, i, a més a més, donar d’alta la fitxa i l’amortització real de Vítor Roque. Una altra missió impossible que acabarà amb noves operacions fantasma, noves falses promeses i avals personals a l’últim minut una vegada esgotada la via de les palanques, prohibides -per sort pel Barça- per LaLiga.

Mentre l’empobriment s’apodera del Barça, l’engoleix i l’arrossega al fons d’un penya-segat, el Madrid està diversificant les línies de negoci. El setembre passat va crear la seva pròpia marca de restaurants amb l’objectiu d’obrir fins a 252 locals a escala internacional fins al 2029 amb una facturació de més de 700 milions. Un parell de mesos abans, Florentino va aconseguir un contracte valorat en 561 milions d’euros per a la construcció i l’explotació de dos aparcaments amb un total de 1.846 places situats als voltants del nou Bernabéu.

Els futurs guanys del nou Spotify Camp Nou, a sobre, ja estan hipotecats pràcticament en un 70% amb la finalitat d’intentar tornar el préstec temerari amb què Laporta es va assegurar de poder pagar els honoraris de Limak.

(Visited 1.395 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Laporta encaixa la major ‘golejada’ del Madrid en tota la història”

  1. Plantearse hacer una derrama de suscripción voluntaria que permitiera a los donantes “presumir” de su aportación. Es la única manera. Crear el muro de los 4000 socis; la militancia indepe debería ayudar, dados los servicios prestados.

    Respon

Feu un comentari