Els pagesos porten la seva reivindicació al Parlament i es reuneixen amb Erra

Altres manifestants han optat per tornar a casa des de la Diagonal, fet que ha causat importants afectacions de trànsit

  Multitud de tractors aparcats als carrils centrals de l'avinguda Diagonal de Barcelona (ACN)

  Un grup d’una cinquantena de pagesos que ha passat la nit a Barcelona amb els tractors ha iniciat una marxa lenta aquest dijous al matí pel centre de la ciutat en direcció al Parlament per reunir-se amb la presidenta de la cambra catalana, Anna Erra. Alguns dels tractors han pogut entrar al recinte del parc de la Ciutadella i, de camí fins al Parlament, la marxa agrària feia proclames en defensa del sector i cridava lemes com “Bon dia, barcelonins, som pagesos i n’estem farts!”.

  Una representació dels pagesos que aquests dies s’estan mobilitzant i que aquest dimecres van arribar a Barcelona han entrat al Parlament de Catalunya per a ser rebuts per les autoritats i grups. En arribar al Palau del Parlament, els pagesos han estat rebuts per la presidenta de la cambra, Anna Erra, al despatx d’audiències, on hi han mantingut una reunió. Posteriorment, els manifestants s’han trobat, de forma conjunta, amb representants dels grups polítics del Parlament a una de les sales de la cambra. Allà, pagesos i polítics han pogut intercanviar impressions sobre les demandes que fan i les protestes d’aquests dies.

  Un altre grup de pagesos que també ha passat la nit a la ciutat ha optat per tornar cap a casa des de l’avinguda Diagonal. Aquesta altra marxa ha provocat importants afectacions de trànsit ja que, segons la Guàrdia Urbana, per la presència dels tractors, la calçada central d’aquesta via està tallada en sentit entrada des de la B-23 a la plaça Francesc Macià. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat precaució per les afectacions que es puguin registrar a l’AP-7, l’A-2, la C-58 i la C-16 i la C-17 per aquestes marxes lentes de tornada.

  Una part important dels més de 2.000 pagesos que aquest dimecres van dur els tractors a Barcelona per reivindicar millores al sector va optar per abandonar la capital catalana, davant l’avís que havien de treure els vehicles a les sis del matí o serien multats. Entre els qui van decidir quedar-se, hi havia principalment els que van viatjar de més lluny, per exemple la zona de l’Ebre.

  (Visited 37 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari