Sabrià diu que s’ha d’assumir que “caldran nous indults” un cop aprovada l’amnistia

El viceconseller català afirma que "seria molt estrany" que no s'aprovessin els pressupostos de l'Estat i de Catalunya

Sergi Sabrià al ple d'investidura del 30 de març del 2021 (ACN)
Sergi Sabrià al ple d'investidura del 30 de març del 2021 (ACN).

El viceconseller de Comunicació i Estratègia de la Generalitat, Sergi Sabrià, ha reclamat aquest dijous l’aprovació immediata de la llei d’amnistia, que ha definit com una norma “robusta”. En una entrevista a la Cadena Ser, Sabrià ha considerat un “error” que Junts no facilités la seva aprovació al Congrés dels Diputats i ha avisat que “no sempre es tenen dues oportunitats”. Però tot i donar per fet que s’acabarà aprovant la llei, ha dibuixat un escenari de futur on “la repressió continuarà” per part d’Espanya.

En aquest sentit, ha avisat que “en algun moment s’haurà d’assumir que caldran nous indults, és evident”. “S’inventaran noves coses. Imputaran gent nova i això pot passar la setmana que ve. Continuaran inventant-se causes”, ha afegit. Per a Sabrià, “l’única solució és la independència”, però mentre això no arribi, creu fonamental que s’aprovi la llei d’amnistia i que es plantegin escenaris com el que ell dibuixa, amb nous episodis d’indults, si calen.

D’altra banda, el viceconseller s’ha mostrat confiat que el govern català tindrà aprovats els pressupostos per al 2024. Tot i no donar detalls, ha confirmat que les negociacions continuen i que, tot i que “no es poden vincular els pressupostos de la Generalitat i de l’Estat perquè hi ha qui s’enfada”, creu que “seria molt estrany tenir-ne a un lloc i no a l’altre”. “A qui no els vulgui votar se li farà molt difícil explicar-ho. A Illa (PSC) se li faria complicat explicar que no els vota”, ha dit.

Més possibles restriccions per al turisme
En parlar de la situació de sequera i l’estat d’emergència que comporta restriccions, Sabrià ha defensat l’acció de l’executiu català i una certa flexibilitat a l’hora d’anar adaptant les mesures. En aquest sentit, ha obert la porta a la possibilitat que el sector turístic hagi d’assumir més restriccions de les proposades fins al moment, especialment si la situació de sequera empitjora. “El sector turístic també està fent un esforç. Segurament han de fer un pas més. El volum d’aigua no és tant, però és molt visible. Quan diem que tothom ha de tancar aixeta, el sector turístic també ho ha de fer i ho hauran de continuar fent. El departament continua treballant noves mesures. Sabem que caldrà més esforços en uns quants sectors i aquest n’és un”, ha explicat Sabrià sense donar més detalls.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari