Els pagesos faran marxes lentes cap a Barcelona aquest dimecres

Els mobilitzats a Lleida, Catalunya Central, Tarragona i Girona acorden fer nit a la carretera

Pagesos mobilitzats - Foto: ACN, Nia Escolà

Els pagesos mobilitzats contra la situació límit del seu sector traslladaran les mobilitzacions cap a Barcelona a partir d’aquest dimecres. El grup que talla l’A-2 a Ponent ha decidit en assemblea que demà a les 7 del matí sortirà amb els tractors direcció a la capital catalana. A la Catalunya Central, també han decidit fer marxes lentes amb tractor cap a Barcelona dimecres al matí. Els de la zona del Berguedà, el Bages i el Solsonès, que tallen la C-16, agafaran els tractors per anar a unir-se amb els del Vallès a la C-55 i la C-58.

A Tarragona i Girona s’han pres decisions similars. A banda, els agricultors a Lleida, la Catalunya Central, Tarragona i Girona han acordat fer nit a la carretera, per traslladar demà al matí la reivindicació a la capital catalana, recull l’ACN. Les mobilitzacions cap a Barcelona comportaran que no hi hagi talls als punts on n’hi està havent aquest dimecres. Els pagesos de la Catalunya Central havien debatut en un primer moment si traslladaven ja avui la protesta als voltants de Barcelona per acabar-hi d’arribar demà, però finalment han decidit fer nit a la C-17 i la C-25 i sortir demà al matí. La intenció és baixar per la C-17 i per la C-33 i entrar a Barcelona per l’avinguda Meridiana, amb la previsió d’arribar-hi cap al migdia.

Pel que fa als pagesos de Ponent, que conformen el principal contingent de tractors mobilitzats les darreres hores, després de passar la nit a la carretera baixaran cap al Bruc, on s’aturaran per reomplir els dipòsits de combustible dels tractors amb un camió cisterna que hi hauran desplaçat.

La previsió d’aquesta columna és que entrin a Barcelona per l’avinguda Diagonal, on els pagesos deixaran els tractors i dirigiran a la seu de la Comissió Europea, a la delegació del Govern d’Espanya i, finalment, a la seu del govern català per reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Els representants dels pagesos volen donar-li un manifest amb les seves reivindicacions i les signatures que han recollit, i poder parlar de les demandes que plantegen.

A Tarragona també ho faran, de tal manera que mantindran el tall de 24 hores a les vies de Montblanc que puguin assumir. Tot i això, alguns dels manifestants aniran a passar la nit a casa per descansar abans de reprendre la protesta direcció Barcelona. La previsió és que els que es quedin a la carretera hi estiguin fins a les set del matí i després marxin cap a la capital catalana, afegeix la mateixa informació.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari