Hereu demana no fer alarmisme per l’afectació de la sequera al turisme

Collboni espera que l'emergència afecti "el mínim" a l'activitat econòmica i diu que el sector hoteler "ho està fent bé"

  L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, reunits al despatx del batlle (ACN)

  El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha demanat aquest divendres no fer “alarmisme” per la possible afectació de la sequera en el turisme. Des de Barcelona, on s’ha reunit amb l’alcalde Jaume Collboni, Hereu ha considerat que fer alarmisme no ajuda a afrontar l’adaptació a l’emergència. “Venim de temporada turística molt bona i el 2024 també serà bo, haurem de fer un esforç d’adaptació, però ens en sortirem”, ha assegurat.

  De la mateixa manera que el ministre, Collboni també ha dit que “no s’ha de ser alarmista” sobre l’impacte de la sequera en l’arribada de turistes, tot i que ha admès que “s’ha d’estar molt atent i ser conscient del moment greu pel qual estem passant des del punt de vista d’abastiment d’aigua”. L’alcalde ha apuntat que espera que l’emergència per sequera afecti “el mínim” a l’activitat econòmica i ha considerat que el sector hoteler “ho està fent bé”. A més, ha recordat que el consum per habitant a Barcelona està per sota del que marca la Generalitat i ha indicat que la ciutat continuarà fent inversions.

  D’altra banda, tant Hereu com Collboni s’han mostrat crítics amb la manca d’inversions en els darrers anys per tenir infraestructures que permetin fer front a la sequera. L’alcalde de Barcelona ha assegurat que la crisi actual té a veure amb la manca de pluges, però també amb el fet que “no s’havien fet les previsions”, mentre que el ministre ha criticat el temps que s’ha perdut i ha apel·lat la Generalitat a reforçar l’estratègia i tirar endavant una política “integral”.

  (Visited 78 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari