La Generalitat decreta l’emergència per sequera a 200 municipis

Les reserves del sistema Ter-Llobregat estan al 16% i l'entrada en alerta màxima comporta més restriccions d'aigua

  L'església de Sant Romà de Sau (Jordi Borràs, ACN)

  El Govern de la Generalitat ha declarat aquest dijous l’emergència al sistema Ter-Llobregat, després d’haver convocat de manera urgent la Comissió Interdepartamental de Sequera. Els embassaments d’aquest àmbit han caigut per primera vegada per sota dels 100 hm³, el llindar marcat per declarar la primera fase d’emergència segons el Pla Especial de Sequera, i les reserves estan ara al 16,3%.

  L’entrada en aquesta fase comporta que s’intensifiquin les restriccions d’aigua, les quals poden arribar a afectar l’àmbit domèstic, ja que s’establirà un topall al consum d’un màxim de 200 litres d’aigua per persona i dia. Seran els ajuntaments, però, els qui imposin les restriccions als ciutadans per als usos domèstics. Les mesures afectaran a un total de 202 municipis i uns 6 milions de persones de Barcelona i Girona que formen part de la unitat hidrològica del Ter-Llobregat.

  Entre les mesures que entraran en vigor amb la nova fase hi ha la reducció de la dotació d’aigua per habitant i dia a 200 litres, la restricció d’un 80% als usos agrícoles, d’un 25% en els usos industrials i d’un 25% en els recreatius.

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha justificat la declaració d’emergència indicant que “mai s’ha registrat una sequera tan llarga ni de tanta intensitat” i que, malgrat els esforços dels ajuntaments i els sectors econòmics, la manca de pluges els obliga a aplicar restriccions.

  (Visited 61 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari