El PP demana a Armengol que aturi la tramitació de l’amnistia en ser rebutjada per majoria absoluta

Els populars al·leguen que Armengol va decidir "unilateralment" que el text tornés a la Comissió de Justícia

    El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, amb el líder del partit, Alberto Núñez Feijóo (Twitter: @Mtelladof)

    El PP ha sol·licitat a la presidenta del Congrés dels Diputats, la socialista Francina Armengol, que reconsideri la decisió de retornar la llei d’amnistia a la Comissió de Justícia després que la norma rebés una majoria absoluta de vots en contra aquest dimarts. En un escrit elevat a la Mesa, els populars exigeixen que es declari “decaiguda” la proposta de llei i “s’impedeixi qualsevol actuació o tràmit” pensat per “reactivar” el procediment legislatiu.

    “La majoria absoluta de la Cambra va rebutjar la norma en conjunt, de manera que no té cabuda la seva devolució a la Comissió de Justícia perquè emeti un nou dictamen, de conformitat amb l’article 131.2 del Reglament, sinó que la voluntat expressada per la Cambra va ser el seu decaïment”, argumenten els populars. En el text, el PP també acusa Armengol de mantenir la tramitació de la norma de forma “unilateral” a través d’una decisió “arbitrària i contrària a dret”.

    Segons l’escrit dels populars, únicament hi ha dos precedents a la cambra baixa de no-obtenció de la majoria absoluta de vots favorables en la votació final del conjunt d’una norma, com va passar amb l’amnistia, i la devolució del text del dictamen a la comissió. Tanmateix, apunten que en cap d’aquests casos va haver-hi majoria absoluta en un sentit o l’altre, com va passar dimarts.

    En una entrevista a Antena 3 que ha recollit Europa Press, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha instat Armengol a no seguir “per aquesta via” i ha advertit que la seva formació està disposada a “apel·lar a qualsevol instància” i que es reserva “qualsevol mena d’acció”. “Compte, perquè això que pretén cometre la senyora Armengol pot viciar els procediments d’aprovació de la llei d’amnistia i, per tant, convertir-la en inaplicable, en una llei que no pugui tirar endavant”, ha avisat Tellado.

    (Visited 59 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari