Aragonès veu “desafortunada” la votació contra l’amnistia i reclama “responsabilitat” per aprovar-la

El president català critica el paper del PP en tot el procés independentista i en el debat de la mesura de gràcia

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera d'Economia, Natàlia Mas, el viceconseller d'Estratègia i Comunicació, Sergi Sabrià, i el secretari d'Acció Exterior del govern català, Miquel Royo, arribant a la Comissió Europea (ACN)

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat de situació “desafortunada” la votació contra l’amnistia d’aquest dimarts al Congrés, i ha fet una crida a “totes les parts a treballar amb responsabilitat” per aconseguir aprovar la llei. En una entrevista a Politico Europe, Aragonès ha defensat que l’amnistia és “crucial perquè retorna una qüestió purament política que es va criminalitzar a l’àmbit polític, l’espai des d’on es pot abordar a través del diàleg i la negociació”.

    “Confio que acabarà bé”, ha afirmat el president de la Generalitat, que es troba de viatge a Brussel·les. En l’entrevista, Aragonès ha destacat que l’amnistia permetria “a persones com Carles Puigdemont tornar a casa” i ha defensat que és una eina per ajudar a “molts que han estat perseguits o viuen sota amenaça de ser-ho des de fa massa temps”. D’altra banda, Aragonès ha assegurat que seguirà batallant per un referèndum “i no a llarg termini”: “Si fos per mi, no seria demà a les sis del matí, sinó que ja s’hagués fet fa 20 o 25 anys, quan em vaig unir al moviment independentista”, ha assenyalat.

    D’altra banda, el cap de l’executiu català ha explicat que cal “aprofitar al màxim totes les oportunitats” que hi ha per negociar amb l’actual govern socialista. “Amb el PP, ens enviaven a la presó”, ha recordat Aragonès, que també ha criticat el paper dels populars en tot el debat del procés i ha assenyalat com a incongruent que mentre governés defensés que la independència era un “afer intern” i ara intenti involucrar la Unió Europea (UE) per aturar la llei d’amnistia. “Em sembla que la reputació del partit està patint en intentar implicar les institucions de la UE en les seves tàctiques polaritzadores”, ha considerat el president català.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari