Sánchez sosté que amb la seva llei “tots els independentistes seran amnistiats”

El president del Govern argumenta que "l'independentisme català no és terrorisme"

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, compareix a l'Eurocambra (Parlament Europeu)

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, s’ha mostrat convençut que el text actual de la llei d’amnistia és prou “rigorós i sòlid” per garantir, contràriament al que diu Junts, que “tots els independentistes seran amnistiats”, perquè, segons ha argumentat, “l’independentisme català no és terrorisme”.

En una roda de premsa a Brussel·les després del Consell Europeu, Sánchez ha defensat que la redacció pactada fins ara és un text “valent, reparador i constitucional” fruit d’una negociació laboriosa amb moltes forces polítiques. “Ha arribat el moment de fer el pas, perquè guanyarem en convivència”, ha afegit.

Malgrat les amenaces de Junts de tallar el suport parlamentari, Sánchez ha fet bandera de la seva capacitat de gestionar la “complexitat” tant aquesta com la passada legislatura.

Sánchez ha discrepat del jutge instructor de la causa sobre Tsunami Democràtic, Manuel García Castellón, quan ha manifestat que “tothom sap” que “l’independentisme català no és terrorisme”. I per això s’ha mostrat “convençut”, presuposant que els tribunals arribaran a aquesta conclusió, que “estaran amnistiats tots els independentistes catalans”, perquè “no són terroristes”.

Sánchez, això sí, no ha descartat continuar negociant. Durant els contactes que s’han fet fins ara per fer la llei, segons ha afirmat, “al final tots hem cedit”, i ara “la clau és mantenir la temprança i la fermesa”. “La temprança per arribar a un acord i la fermesa sobre el fet que tot el que hem pactat fins ara és prou rigorós i sòlid per aconseguir l’objectiu de superar l’horitzó judicial del 2017”, ha especificat el president del Govern.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari