El jutge Aguirre no troba “gratuïtes” les afirmacions sobre els 10.000 soldats russos i que Catalunya necessitava morts

L'instructor del cas Voloh diu, en un interrogatori a Terradellas, que Puigdemont va entrar "en pànic" i va marxar al maleter d'un cotxe

Víctor Terradellas, president de CATmón
Víctor Terradellas, president de CATmón

El jutge instructor del cas Voloh, Joaquín Aguirre, va afirmar durant un interrogatori a l’empresari i exdirigent de CDC Víctor Terradellas que les referències als 10.000 soldats russos i al fet que Catalunya necessitava morts “no eren afirmacions gratuïtes”, segons difon l’ACN citant el contingut d’àudios publicats pel digital El Món.

La mateixa informació afegeix que Aguirre va rebutjar que Catalunya es pogués fer passar per un Estat oprimit: “Un Estat oprimit amb parlament autònom i nivell de vida alt, fer-se passar per oprimits, ja que necessitaven morts”. D’altra banda, diu que Carles Puigdemont va entrar “en pànic” i finalment va marxar a Brussel·les “al maleter d’un cotxe”.

En un moment de la conversa, Aguirre afirma que els contactes amb Rússia eren “amplis” i afegeix que per poder assolir la independència era necessari el control del territori i que amb els Mossos d’Esquadra i l’armament actual no en tenien prou.

Per això, segons difon l’ACN, l’instructor del cas assevera que la referència a disposar de 10.000 soldats russos que apareix en un àudio de Víctor Terradellas amb Xavier Vendrell i als morts per poder assolir la independència no són afirmacions gratuïtes.

En aquell interrogatori, el jutge es va preguntar com poden pensar que es podia fer la declaració unilateral d’independència “amb un deute que no es pot ni quantificar, un país trencat”, i prenent el control del territori pacíficament.

Terradellas hi va declarar que només ha viatjat dues vegades a Rússia i el jutge va reblar que havien estat “molt productives”. De fet, el jutge li va preguntar per un suposat viatge de Terradellas un dia abans de la declaració unilaeral d’independència (DUI) i l’advocat de l’empresari va fer constar que aquell viatge va ser un any després, l’octubre del 2018.

En un altre moment dels àudios publicats, Aguirre fa referència a l’expressió “cagar-se en les calces”, que Terradellas hauria dit sobre Puigdemont, i l’exdirigent convergent i empresari manifesta que és una expressió en to col·loquial que no és adient per al context en el qual es troben, una declaració judicial, i Aguirre reitera que, en tot cas, el que volia dir és que “li va entrar pànic”.

“Al final el senyor va marxar en el maleter d’un cotxe perquè continuaria en estat de pànic i des de Brussel·les se sentia més segur i va continuar amb els bitcoins“, relata Aguirre en el mateix àudio.

Terradellas li va respondre sobre els bitcoins, en insistir Aguirre, que no en sap sobre això i que la seva relació amb l’expresident es limita a felicitar-lo per l’aniversari, recull l’ACN.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari