El judici d’Alves només serà a porta tancada quan declari la denunciant

El tribunal prohibeix la gravació i difusió de les imatges del judici per part dels mitjans de comunicació

Audiència de Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha rebutjat que el judici a l’exfutbolista Dani Alves per agressió sexual es faci a porta tancada de forma general, però sí que ha acceptat que aquesta mesura s’apliqui durant la declaració de la denunciant.

La Fiscalia havia demanat celebrar tota la vista a porta tancada, petició a la qual s’hi havia adherit l’acusació particular, mentre que la defensa, per la seva part, havia reclamat que es decidís sobre la qüestió a l’inici de les sessions.

El tribunal ha decidit prohibir no només la difusió de les imatges del judici per part dels mitjans de comunicació, sinó també la gravació d’aquestes. Tampoc es podran prendre imatges de la denunciant o dels seus familiars. Sí que es permetrà, en canvi, fer unes primeres imatges i fotografies a l’inici de la sessió.

Una mampara separarà la denunciant d’Alves durant la declaració de la primera per evitar el contacte visual entre els dos. La gravació d’aquesta declaració serà amb veu distorsionada i imatge pixelada, per evitar que en el futur es pugui filtrar la seva imatge o veu, difon l’ACN.

L’Audiència de Barcelona reconeix que l’existència d’una “ressonància informativa” que pot “tenir greus conseqüències en l’esfera de la intimitat de la denunciant, que podria veure’s doblement victimitzada”, i també remarca que l’Estatut de la Víctima preveu mesures com ara evitar el contacte visual amb el presumpte agressor i celebrar la vista sense públic.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari