Infermeres de Catalunya admet que Salut les ha “forçat” a desconvocar la vaga

El sindicat critica la "brutal pressió" de les organitzacions majoritàries perquè el conseller no pacti

  Manifestació convocada pel sindicat Infermeres (Laura Fíguls, ACN)

  El sindicat Infermeres de Catalunya ha admès en una carta dirigida a les professionals del sector que han desconvocat la vaga indefinida en veure que el Departament de Salut no accediria a certes reivindicacions si no es negociaven a les meses oficials de negociació, on hi ha els sindicats majoritaris. La carta reivindica les mesures aconseguides, però reconeix que són “insuficients” i que no es pot anar més enllà per la negativa de Salut a arribar a més acords fora dels convenis amb les altres organitzacions de treballadors.

  En el comunicat, el sindicat assegura que s’han vist “forçades a contracor i amb tota la ràbia del món” a desconvocar la vaga davant d’un govern que “es tanca en banda amb la complicitat dels sindicats majoritaris”. “Som conscients de la tristesa i decepció de moltes infermeres, i ho compartim”, lamenta Infermeres de Catalunya, que considera que, malgrat tot, la vaga ha unit tot el sector i ha permès dialogar amb Salut per aconseguir millores laborals i professionals en el dia a dia de la professió, “reivindicacions que inicialment eren impossibles”.

  No obstant això, el sindicat lamenta que no s’hagi aconseguit el complement retributiu d’entre 400 i 600 euros mensuals perquè el departament “s’ha tancat i negat a poder fer-ho possible”, mostrant-se “intransigent, sense cap opció a debat ni a rèplica”. De fet, segons Infermeres de Catalunya, Salut ha dit que no es podia negociar aquest complement fora dels espais legals de negociació amb sindicats que tenen representació a la mesa sectorial: Metges de Catalunya, SATSE, CCOO i UGT.

  En aquest sentit, el sindicat d’infermeres ha criticat la “brutal pressió” dels sindicats signants del tercer acord de l’ICS i del conveni del Siscat per tal que Salut no es reunís amb Infermeres de Catalunya: “No podem continuar una vaga en la qual les infermeres estan patint pèrdues econòmiques i coaccions contínues, sabent que el conseller (Manel Balcells) no pactarà amb nosaltres per aquestes brutals pressions”, lamenten.

  “Hem après que no es negocia res, que tot està parlat d’abans i que el Govern i els sindicats treballen plegats”, assegura el comunicat, que també critica que les “cadires i xiringuitos estan per sobre dels professionals i la defensa dels seus drets laborals”.

  (Visited 58 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari