Balcells recorda als sindicats vaguistes que “no tenen representació a la taula de negociació”

El conseller defensa que el de l'Institut Català de la Salut és un "gran acord" signat per 13 dels 15 representants

El conseller Balcells, durant el ple del 24 de gener del 2024

El conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, ha defensat al Parlament de Catalunya que el de l’Institut Català de la Salut és un “gran acord” i ha destacat que el van signar 13 dels 15 delegats sindicals, en referència als sindicats convocants de la vaga d’infermeres i tècnics sanitaris, dels quals ha dit que “no tenen representació a la taula de negociació”.

En la sessió de control al govern d’aquest dimecres, el titular de Salut s’ha compromès a abordar les qüestions “professionals”, però ha assenyalat que cal fer-ho en els àmbits professionals i “amb serenitat”, difon l’ACN.

Balcells ha reivindicat que durant el 2023 van posar “800 milions d’euros de millores damunt la taula” per als professionals del sector. Mentrestant, els tècnics han dut la protesta a les portes de la cambra.

La Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS), conformada pel Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) i el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS), s’ha manifestat davant del Parlament de Catalunya per exigir a Salut millores en les condicions laborals.

Els tècnics, en vaga indefinida des del 8 de gener i a l’espera d’una proposta de canvis salarials, ha acusat la conselleria de boicotejar la vaga augmentant el personal de serveis mínims als centres.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari