H&M anuncia un ERO que afectarà 588 treballadors i suposarà el tancament de 28 botigues

La multinacional sueca també durà a terme un acomiadament col·lectiu a les oficines de Barcelona

  Manifestació de la CGT davant la botiga d'H&M al passeig de Gràcia de Barcelona (cedida CGT)

  La multinacional sueca H&M ha comunicat aquest divendres als sindicats que durà a terme un “acomiadament col·lectiu per causes organitzatives, productives i econòmiques” i que suposarà el tancament de 28 botigues. Segons el comunicat conjunt que CCOO i UGT han fet arribar als treballadors de l’empresa, l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) tindrà una “afectació inicial” de 588 treballadors, i el procés de negociació començarà el pròxim mes de setembre. L’ERO a les botigues se suma a l’acomiadament col·lectiu que H&M ha anunciat aquest mateix dijous a les oficines de Barcelona, la negociació del qual començarà la setmana que ve.

  En l’escrit, els sindicats manifesten que, “després dels processos de mobilització de l’any passat  i l’acord al qual es va arribar”, creuen que “aquesta mesura és massa agressiva”, i aposten per “buscar solucions que no impliquin la pèrdua de feina”. “Ambdues organitzacions negociarem amb l’objectiu posat en el manteniment del major nombre de llocs de treball, minimitzant els efectes de mesures tan dures com les plantejades per H&M”, asseguren CCOO i UGT.

  Els representants dels treballadors recorden que la plantilla ja estava “delmada” arran de l’ERO que la multinacional sueca va dur a terme fa només tres anys, el 2021, el qual va suposar l’acomiadament de 349 persones i el tancament de múltiples botigues, set a Catalunya. Dos anys abans, el 2019, H&M va dur a terme un altre acomiadament col·lectiu i va tancar sis botigues a Espanya, deixant sense feina prop de 130 treballadores.

  A més dels problemes estructurals que la multinacional arrossega a les botigues des de fa anys -manca de personal, absentisme laboral, sobrecàrrega de feina, etc.- H&M té un conflicte obert als centres d’atenció al client. Aquests darrers mesos, la CGT ha convocat nombroses protestes i set jornades de vaga amb l’objectiu de millorar les condicions laborals i socials del personal amb relació a la càrrega i la intensitat de la feina, l’externalització, la digitalització “agressiva” i les condicions retributives.

  Fa un any la plantilla d’atenció al client de la companyia era de 270 treballadors i han tancat l’any “amb menys de 200 persones”, lamenta el sindicat. Al centre de Barcelona, el maig passat, l’empresa va dur a terme un procés de reestructuració que va afectar 36 treballadores, 17 de les quals van ser acomiadades, fet que per a la CGT va suposar un pas més en el procés de digitalització que la multinacional sueca vol dur a terme.

  (Visited 72 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari