Treballadors d’atenció al client d’H&M amenacen amb una vaga indefinida

La CGT assegura que l'empresa ha mantingut una actitud “xulesca i insultant” i lamenta que es negui a negociar

  Un dels cartells que han portat els treballadors d'H&M durant la protesta al passeig de Gràcia (ACN)

  Desenes de treballadors de la plantilla d’atenció al client d’H&M s’han concentrat a les portes de la botiga de la multinacional del passeig de Gràcia de Barcelona, en la setena i darrera de les convocatòries anunciades que ha coincidit amb un dels dies de més compres, com és la prèvia del dia de Reis. Segons Tomás Calvo, delegat de CGT al comitè d’empresa, l’actitud de la direcció durant aquests dies ha estat “xulesca i insultant” i ha anunciat que no descarten començar una vaga indefinida.

  El sindicat convocant assegura que les vagues estan tenint un seguiment d’un 70% amb l’objectiu d’aconseguir la creació d’una taula de negociació per millorar les condicions laborals i socials del personal. En la protesta d’aquest divendres, amb pancartes i xiulets, els manifestants han llençat proclames com “H&M, Hambre y Miseria” o “No os hagáis los suecos y subidnos los sueldos”. En aquest sentit, Calvo assegura que durant aquests dies han aconseguit “que els clients sàpiguen on estan comprant”.

  D’altra banda, la CGT considera que “l’actitud de la direcció està sent decebedora” ja que, com ha explicat el delegat del sindicat al comitè d’empresa, “l’empresa no rebaixa el conflicte laboral, sinó que es nega a negociar”. Entre les demandes que han traslladat a H&M hi ha millores en salaris revaloritzats amb l’IPC, el reconeixement de les categories professionals després de les promocions internes, la substitució del plus voluntari pel plus de responsabilitat, la implantació de plusos per la naturalesa del treball després d’anar assumint any a any més tasques sense que siguin remunerades, l’eliminació dels contractes temporals i utilització dels contractes fixos discontinus.

  La CGT ha afegit que fa un any la plantilla d’atenció al client de la companyia era de 270 treballadors i, “en canvi, tanquem l’any amb menys de 200 persones”. Això, diuen, “té un efecte en l’absentisme a causa de l’augment de la intensitat i càrrega de treball”. Per tots aquests motius, Calvo ha informat que en la següent assemblea portaran a votació més convocatòries de protestes, i fins i tot l’opció d’una vaga indefinida.

  (Visited 71 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari