Puente justifica que l’Estat inverteixi més a les Rodalies de Madrid: “Està menys dotada que la de Catalunya”

El ministre admet que es destinaran el doble de nous trens a Madrid perquè "són els més necessitats de renovació"

El ministre Óscar Puente

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha justificat aquest dimecres la diferència en la inversió que dedica l’Estat als plans de rodalies de Madrid i Catalunya indicant que la xarxa madrilenya està endarrerida respecte a la catalana tant en desenvolupament com en import pendent d’execució.

Durant una compareixença al Congrés dels Diputats, el ministre ha apuntat que el pla de Catalunya té previst una inversió de 6.400 milions, mentre que la del pla de Madrid és de 7.100 milions, però “la xifra pendent d’execució en el cas de Madrid és superior que el pla de Rodalies de Barcelona”.

Puente ha afegit que “les necessitats no són les mateixes” perquè “Catalunya té una xarxa de Rodalies més desenvolupada que la de Madrid” i cal intervenir en la xarxa madrilenya que, segons ha assenyalat, “estava menys dotada que la de Catalunya”.

Així mateix, ha justificat que l’Estat destini a Madrid el doble de trens nous que a Catalunya. La xarxa catalana, segons ha dit, rebrà 101 nous trens, que suposen 1.000 milions d’inversió. A Madrid arribaran 203 nous trens “perquè també té la xarxa més deteriorada i són els més necessitats de renovació”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari