La Moncloa avança que respectarà la decisió de l’Audiència Nacional sobre Tsunami

El ministre Puente subscriu les crítiques de la vicepresidenta Ribera sobre la coincidència entre decisions judicials i temes polítics sensibles

El president del govern central, Pedro Sánchez, detalla quins seran els membres del seu govern (Pool Moncloa / José Manuel Álvarez)

El Govern d’Espanya ha avançat que respectarà “per descomptat” la decisió que adopti l’Audiència Nacional sobre l’atribució del delicte de terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic, que afecta l’expresident català eurodiputat Carles Puigdemont, després de les crítiques emeses per la vicepresidenta tercera, Teresa Ribera.

Fonts governamentals citades per Europa Press han indicat que l’executiu respecta els jutges i les seves decisions, tot i que “de vegades, no comparteixi algunes d’elles”.

Aquest posicionament transcendeix hores després que Ribera, a TVE, digues que el jutge Manuel García Castellón, que ha rebutjat el recurs de la Fiscalia contra la seva decisió d’enviar al Tribunal Suprem la causa de Tsunami Democràtic per terrorisme, ha mostrat una “tendència a pronunciar-se sempre en una mateixa direcció”.

En particular, la vicepresidenta ha dit que ” ens té acostumats que sempre s’inclini en aquesta mateixa direcció que, evidentment, té una implicació política important i que acostuma a sortir a col·lació en moments polítics sensibles”, i que “sempre té molt encert en les dates on surten aquestes afirmacions”.

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, s’ha alineat amb aquest parer, assenyalant l’existència de “determinades decisions temporals que criden l’atenció”, per bé que ha manifestat “molt respecte” al poder judicial i les seves decisions. Puente ha considerat que crida l’atenció que es tracti de “fets del 2019” i que “cada cop que hi ha un debat públic sobre aquests temes es produeixi una resolució del jutge”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari