El govern central dona 20 dies a Orriols perquè s’expliqui sobre la gestió del padró

L'alcaldessa ultra de Ripoll dilata al màxim els tràmits d'empadronament, deixant els menors nouvinguts sense metge ni escola

Sílvia Orriols

El delegat del govern central a Catalunya, Carlos Prieto, ha demanat explicacions a l’alcaldessa de Ripoll i líder del partit d’extrema dreta Aliança Catalana, Sílvia Orriols, sobre la gestió de l’empadronament al municipi. Ho ha fet després de les informacions aparegudes a El Periódico, que apunten que la batlle hauria modificat el procés i els protocols per dilatar al màxim els tràmits als migrants, deixant així els menors nouvinguts sense poder anar al metge ni a l’escola.

El govern espanyol ha donat 20 dies hàbils al consistori perquè presenti un informe sobre com s’està exercint aquesta competència i com s’estan complint la normativa estatal vigent. També ha sol·licitat dades sobre com s’estan tramitant aquests expedients, quins requisits s’exigeixen i quin és el termini de resolució de les peticions.

La subdelegació del govern central a Girona també ha enviat un requeriment a l’alcaldessa de Ripoll aquest dijous, ja que tem que les demores a què està sotmetent els migrants “poden suposar una vulneració de l’ordenament jurídic vigent”. De fet, treballadors del consistori van revelar al diari citat que “abans s’empadronava al moment, però l’alcaldessa va voler canviar els protocols i des del setembre no s’empadrona ningú fins passats tres mesos, que és el termini màxim que marca la llei”.

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari